Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Σε ποιες επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη – Λύση στο χωροταξικό
[Tribune]: Μίχαλος: Σε ποιες επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη – Λύση στο χωροταξικό

[Tribune]: Μίχαλος: Σε ποιες επιχειρήσεις πρέπει να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη – Λύση στο χωροταξικό

Δέσμη προτάσεων και μέτρων για τη διευκόλυνση αδειοδότησης των επιχειρήσεων της βιομηχανίας και της εφοδιαστικής, καθώς και για τη χωροθέτηση των περιοχών που αυτές θα λειτουργούν, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μίχαλος αναφέρει:

«O επιχειρηματικός κόσμος ακούει θετικά και αισιόδοξα τις πρώτες ενέργειες και δραστηριότητες σας για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην βιομηχανία, την εφοδιαστική και γενικότερα στις επενδύσεις.

Όπως γνωρίζετε η ΚΕΕ για σειρά ετών έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, με συμμετοχές, υποβολή υπομνημάτων, κατάθεση προτάσεων κ.λπ., σε θέματα υψίστης προτεραιότητας που αφορούν σε όλο το πεδίο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και ιδίως τους τομείς της Επιχειρηματικής Χωροθεσίας και της απλοποίησης των διαδικασιών Αδειοδότησης.

Οι εν λόγω πρωτοβουλίες μας αποσκοπούσαν και αποσκοπούν στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη και νόμιμη χωροθέτηση και εγκατάσταση των επιχειρήσεων, ιδίως των μεταποιητικών καθώς και των επιχειρήσεων εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) που θα επιτρέψουν την ταχύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, παράλληλα με την περιβαλλοντική απορρύπανση και την περιβαλλοντική προστασία. Οι πρωτοβουλίες αυτές, συνδέονται με σημαντικές αναδιατάξεις στις χρήσεις γης, καθώς και στους βαθμούς όχλησης, οι οποίοι πρέπει να καταργηθούν, προκειμένου η κατάταξη της όχλησης των επιχειρήσεων να προκύπτει ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής αξιολόγησης της υποδομής τους και μόνον αυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!