Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Τα Επιμελητήρια κύριος εκφραστής και αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας
[Tribune]: Μίχαλος: Τα Επιμελητήρια κύριος εκφραστής και αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας

[Tribune]: Μίχαλος: Τα Επιμελητήρια κύριος εκφραστής και αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας

Τα Επιμελητήρια είναι ο κύριος εκφραστής και αρωγός της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στην ανοιχτή κοινή συνεδρίαση που διοργάνωσαν την Κυριακή τα 5 Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Η εφαρμογή της νέας επιμελήτηριακής νομοθεσίας – Πορεία του επιμελητηριακού θεσμού».

Η Ομιλία του κ. Μίχαλου:

«Η Στερεά Ελλάδα είναι μια περιφέρεια με καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μια περιφέρεια της οποίας η ίδια η πολυμορφία, δημιουργεί ταυτόχρονα σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλά και έντονες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις.

Μια περιφέρεια που διαθέτει εξαιρετικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους. Διαθέτει αξιόλογη παραγωγική βάση, με αιχμή τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Διαθέτει, σπουδαίες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του τριτογενή τομέα, ιδιαίτερα στον τουρισμό και στο εμπόριο.

Μια περιφέρεια που, την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανισότητες και παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα.

Μια περιφέρεια που έχει άμεση ανάγκη από επενδύσεις, από νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, από αύξηση της εξωστρέφειας, ώστε να τονωθεί η απασχόληση. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, πρέπει να επισημάνω, ότι και τα πέντε Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, έχουν αναλάβει και επιτελούν ουσιαστικό ρόλο.

Είναι από τα πιο δραστήρια και παραγωγικά Επιμελητήρια της χώρας, με αξιόλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!