Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μπαγκλαντές
[Tribune]: Μίχαλος: Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μπαγκλαντές

[Tribune]: Μίχαλος: Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μπαγκλαντές

Τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μπαγκλαντές, ανέδειξε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ και της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών του Μπαγκλαντές, H.E. Dr. A K Abdul Momen στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αναλυτικά η ομιλία του Κ. Μίχαλου:

Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την ευκαιρία ενημέρωσης και ανάδειξης επιχειρηματικών ευκαιριών στο Μπαγκλαντές. Μια χώρα η οποία σημειώνει εξαιρετική οικονομική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Το Μπαγκλαντές είναι σήμερα η 7η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου, παρουσιάζοντας μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,5% του ΑΕΠ τα τελευταία 15 χρόνια – και ένα εντυπωσιακό 7,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Μάλιστα, χάρη σε αυτές τις επιδόσεις, αναδείχθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Νότιας Ασίας, ξεπερνώντας την Ινδία.

Είναι, επίσης, η 8η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, με πληθυσμό που συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας βρίσκονται οι εξαγωγές ετοίμων ενδυμάτων και προϊόντων του αγροτικού τομέα.

Πράγματι, το Μπαγκλαντές είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς υφάσματος παγκοσμίως, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς προϊόντων, όπως το ρύζι, τα ψάρια, η γιούτα, το τσάι και τα τροπικά φρούτα.

Πέρα από τη βιομηχανία υφασμάτων, που είναι ο μεγαλύτερος μεταποιητικός κλάδος της χώρας, το Μπαγκλαντές διαθέτει ισχυρή φαρμακοβιομηχανία, που καλύπτει κατά 97% τις ανάγκες της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!