Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Μίχαλος: Η εγκληματικότητα στα αστικά κέντρα μείζον πρόβλημα
[Tribune]: Μίχαλος: Η εγκληματικότητα στα αστικά κέντρα μείζον πρόβλημα

[Tribune]: Μίχαλος: Η εγκληματικότητα στα αστικά κέντρα μείζον πρόβλημα

«Η ποιότητα ζωής στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον έχει αναδειχθεί στις μέρες μας σε μείζον ζητούμενο. Για την Ευρώπη, για τον κόσμο και βεβαίως και για τη χώρα μας. Η αστικοποίηση, ως οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο, δεν ξεκίνησε τώρα. Σήμερα, ωστόσο, φαίνεται να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις», δήλωσε ο Κ. Μίχαλος σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ για το σύγχρονο περιβάλλον.

Οπως τόνισε «το 2010 το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε σε αστικές περιοχές, ενώ υπολογίζεται ότι το 2050 το ποσοστό αυτό θα έχει αυξηθεί στο 70%.

Τα θετικά αυτής της διαδικασίας είναι γνωστά: αύξηση της παραγωγής στο δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, δημιουργία επιχειρηματικών κέντρων και ευκαιριών απασχόλησης, διευκόλυνση της λειτουργίας της οικονομίας στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, υψηλότερη συγκέντρωση υποδομών, περισσότερες υπηρεσίες και επιλογές για τους πολίτες.

Εξίσου γνωστές, όμως – και ίσως πιο εμφανείς σήμερα από ποτέ – είναι και οι συνέπειες της αστικοποίησης. Συνωστισμός, πίεση για οικιστική ανάπτυξη, περιβαλλοντική υποβάθμιση, έλλειψη βασικών αγαθών, όπως ο καθαρός αέρας και ο ελεύθερος χώρος, αλλά και υψηλά ποσοστά ανεργίας, περιθωριοποίηση και έξαρση της εγκληματικότητας.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στο τελευταίο, στην έξαρση της εγκληματικότητας, που ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα έχει αναχθεί πλέον σε μείζον πρόβλημα. Επανειλημμένως έχουμε επισημάνει ότι η ποιότητα ζωής πάνω από όλα προϋποθέτει την αποτελεσματική διασφάλιση της νομιμότητας και της τάξης για να διασφαλιστεί η ίδια η ζωή των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!