Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Χρονιά σταθεροποίησης το 2016, αλλά στην πράξη υπάρχουν προβλήματα
[Tribune]: Μίχαλος: Χρονιά σταθεροποίησης το 2016, αλλά στην πράξη υπάρχουν προβλήματα

[Tribune]: Μίχαλος: Χρονιά σταθεροποίησης το 2016, αλλά στην πράξη υπάρχουν προβλήματα

Παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, στην πράξη υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην αγορά επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Αναλυτικά η ομιλία του Κ. Μίχαλου:

«Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που εμπεριέχει και μια σειρά ζητημάτων, όπως για παράδειγμα το θέμα την προώθηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού στο ζήτημα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών, που απασχολούν έντονα την επιχειρηματική καθημερινότητα.

Παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους αριθμούς, η πραγματικότητα στην αγορά είναι εντελώς διαφορετική.

Οι διαγραφές επιχειρήσεων από το ΓΕΜΗ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 33,5% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά σχεδόν 25.000 έβαλαν λουκέτο, δηλαδή 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 10,4% και οι νέες εγγραφές.

Οι αριθμοί αυτοί κρύβουν πίσω τους καθημερινές τραγωδίες και καταγράφουν τις μαύρες μέρες που διανύει η ελληνική οικονομία. Κάθε λουκέτο που μπαίνει στην αγορά στερεί εισόδημα από οικογένειες και χρήματα από την αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!