Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μία στις τρεις ευρωπαϊκές εταιρίες θέλει να τιμωρηθεί η Βρετανία για το BREXIT
[Tribune]: Μία στις τρεις ευρωπαϊκές εταιρίες θέλει να τιμωρηθεί η Βρετανία για το BREXIT

[Tribune]: Μία στις τρεις ευρωπαϊκές εταιρίες θέλει να τιμωρηθεί η Βρετανία για το BREXIT

Εμφανώς δυσαρεστημένες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του Brexit εμφανίζονται οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όχι μόνο περιορίζουν την έκθεσή τους στη Βρετανία, αλλά μεγάλη μερίδα αυτών θέλουν να δουν τη χώρα να «τιμωρείται» για την επιλογή της να εξέλθει από την Ένωση.

Σε έρευνα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Baker McKenzie, περίπου το 50% των 800 υψηλόβαθμων στελεχών από έξι μεγάλες χώρες της Ε.Ε., δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους έχουν περιορίσει τις επενδύσεις στη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, στο οποίο αποφασίστηκε το «διαζύγιο» με την κοινότητα.

Αν και το 75% των εταιρειών δηλώνουν πως και η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μία εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που θα διευκολύνει τις συναλλαγές των επιχειρήσεων, ένα αξιοσημείωτο ποσοστό που υπερβαίνει το 1/3 δηλώνει ότι θα ήθελε να δει τη Βρετανία να τιμωρείται.

Η έκθεση της McKenzie είναι αποκαλυπτική των προθέσεων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων εκτός Βρετανίας, ενώ έρχεται λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση της Airbus ότι θα εγκαταλείψει τη χώρα, εάν δεν διασφαλιστεί μία συμφωνία, που θα αποτρέπει την απότομο έξοδο τόσο από την ενιαία εσωτερική αγορά όσο και από την τελωνειακή ένωση.

Αν και είναι γνωστό ότι οι βρετανικές εταιρείες καταστρώνουν από την πρώτη στιγμή σχέδια έκτακτης ανάγκης, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην περίπτωση ενός «no deal», οι επιχειρήσεις της υπόλοιπης Ευρώπης δεν είχαν μέχρι στιγμής παρουσιάσει- δημοσίως τουλάχιστον- τέτοια σχέδια. Αυτό ενδεχομένως να αρχίζει να αλλάζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!