Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν
[Tribune]: Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν

[Tribune]: Μια 40αρα έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία – Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν

Είναι 41 ετών διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών. Υιοθετεί αριστερή κοινωνική πολιτική αλλά δεξιά αντιμεταναστευτική ατζέντα και είναι η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία .

Ο λόγος για την 41χρονη Μίτι Φρεντερίκσεν, που με το αβίαστο χαμόγελο δεσμεύτηκε στους συμπολίτες της ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

Η Μίτι έχει δεσμευτεί στους συμπολίτες της ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

Η Μίτι έχει ταχθεί υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης, όμως πριν από εννέα χρόνια, δέχθηκε δριμεία κριτική όταν έγινε γνωστό ότι τα παιδιά της τα στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο.

«Θα ήταν υποκρισία να βάλω την πολιτική μου σταδιοδρομία πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου», είχε δηλώσει χωρίς περιστροφές. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Αφρικής.

«Η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, η μαζική μετανάστευση και η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων είναι επιζήμια για τους πολίτες», γράφει η βιογραφία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!