Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μετά το ΚΥΣΕΑ ο Τσίπρας προειδοποίησε την Τουρκία με «συνέπειες»
[Tribune]: Μετά το ΚΥΣΕΑ ο Τσίπρας προειδοποίησε την Τουρκία με «συνέπειες»

[Tribune]: Μετά το ΚΥΣΕΑ ο Τσίπρας προειδοποίησε την Τουρκία με «συνέπειες»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, προειδοποίησε την Τουρκία με συνέπειες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα και Κύπρος θα ζητήσουν στη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 20-21 Ιουνίου να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν αποδειχτεί ότι πραγματοποίησε γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Συγκάλεσα πριν από λίγο το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να εξετάσουμε ενδελεχώς τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

»Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς.

»Η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από μέρους της Τουρκίας δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας.

»Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει το τελευταίο διάστημα καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:
Διαβάστε περισσότερα…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!