Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μάθιου Πάλμερ: «Η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ»
[Tribune]: Μάθιου Πάλμερ: «Η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ»

[Tribune]: Μάθιου Πάλμερ: «Η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ»

Τη θέση πως η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας διατύπωσε ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Μάθιου Πάλμερ, στη συνάντησή του την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, επαναλαμβάνοντας τη θέση της χώρας του υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Εκπρόσωπος είπε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια του» για τη θέση που εξέφρασε ο Αμερικανός αξιωματούχος και ζήτησε όπως συμβάλουν και οι ΗΠΑ στο να επηρεαστεί η Τουρκία για να υπάρξει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, νοουμένου ότι θα τερματιστούν οι παράνομες δραστηριότητες και προκλήσεις που εκδηλώνονται σήμερα από πλευράς Άγκυρας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως κατά τη συνάντηση έγινε μια συνολική ανασκόπηση των αμερικανο-κυπριακών σχέσεων με έμφαση στην αναβάθμιση τους το τελευταίο διάστημα.

«Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι τουρκικές παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή θάλασσα, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο κ. Πάλμερ επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, θέση για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια του», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!