Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: O Mακρόν κάνει υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία για άνδρες και γυναίκες από τα 16
[Tribune]: O Mακρόν κάνει υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία για άνδρες και γυναίκες από τα 16

[Tribune]: O Mακρόν κάνει υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία για άνδρες και γυναίκες από τα 16

Η γαλλική κυβέρνηση εισήγαγε σχέδιο επαναφοράς μιας μορφής υποχρεωτικής θητείας των νέων, ηλικίας 16 ετών, στις ένοπλες δυνάμεις.

Η ιδέα ήταν το ίδιου του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και είχε αναφερθεί σε αυτή κατά την προεκλογική του εκστρατεία επιχειρηματολογώντας πως η επαναφορά μιας μορφής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας θα βοηθήσει στην καλλιέργεια ενός αισθήματος πολιτικού καθήκοντος, θα ενθαρρύνει τους νέες και τις νέες της Γαλλίας να συμμετέχουν στα κοινά, στη ζωή του γαλλικού έθνους και φυσικά θα προάγει την κοινωνική συνοχή.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Μακρόν είναι ο πρώτος γάλλος πρόεδρος που δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό αφού η υποχρεωτική θητεία αφού αυτή καταργήθηκε το 1996 όταν εκείνος ήταν 18 ετών.

Πριν το 1996, όλοι οι Γάλλοι άνδρες υπηρετούσαν ένα χρόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σήμερα το 60% των Γάλλων- όπως δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις- είναι υπέρ της επαναφοράς της θητείας αν και πολλοί ήταν εκείνοι που χάρηκαν το 1996 όταν έμαθαν πως δεν χρειάζεται να υπηρετήσουν.

Η νέα υποχρεωτικής υπηρεσίας προς το έθνος που συστήνει ο Μακρόν δεν θα κάνει διαχωρισμό στα φύλα αφού σε «στράτευση» καλούνται, βάσει του σχεδίου, και αγόρια αλλά και κορίτσια ηλικίας 16 ετών.

Η υπηρεσία θα χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα είναι υποχρεωτική και διάρκειας ενός μήνα και στόχος είναι να επιτρέψει στους υπηρετούντες «να σμιλεύσουν νέες σχέσεις και να αναπτύξουν το ρόλο τους στην κοινωνία».

Τα καθήκοντα των υπηρετούντων θυμίζουν όμως πιο πολύ αυτά των προσκόπων ή της πολιτικής άμυνας σε χώρες πχ όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!