Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Η λύση «πακέτο» των 30 ημερών: Το σχέδιο Τσίπρα για Μέρκελ και Ομπάμα
[Tribune]: Η λύση «πακέτο» των 30 ημερών: Το σχέδιο Τσίπρα για Μέρκελ και Ομπάμα

[Tribune]: Η λύση «πακέτο» των 30 ημερών: Το σχέδιο Τσίπρα για Μέρκελ και Ομπάμα

Σε ανένδοτο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων των δανειστών αναφορικά με το χρέος εντός του 2016 έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, με τις τριάντα μέρες που ακολουθούν να κρίνουν το αποτέλεσμα στο μεγάλο «στοίχημα» που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Συνεδρίου.

Στόχος της Ηρώδου Αττικού είναι μέσα στον επόμενο μήνα να έχει καταφέρει να κλείσει με μία λύση «πακέτο» τόσο τη δεύτερη αξιολόγηση όσο και τη συγκεκριμενοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους, με τις δύο εξελίξεις να ανοίγουν διάπλατα το δρόμο και για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας χθες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών τόνισε πως «μας κάνουν μαθήματα ότι δεν είναι το χρέος το πρόβλημά μας, ή ότι το χρέος δεν είναι πρόβλημα για 10 χρόνια. Μα όταν αιωρείται μια τέτοια αβεβαιότητα πάνω από τη χώρα ότι μπορεί να αυξηθούν αύριο τα επιτόκια και το χρέος θα ξαναγίνει μη βιώσιμο ακόμα και αν θεωρούσε κάποιος λανθασμένα ότι είναι βιώσιμο, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί να προσελκύσει μακροπρόθεσμους επενδυτές».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!