Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Κούρδος ηγέτης Σαλέχ Μουσλίμ αναλύει τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Ιντλίμπ και προειδοποιεί
[Tribune]: Ο Κούρδος ηγέτης Σαλέχ Μουσλίμ αναλύει τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Ιντλίμπ και προειδοποιεί

[Tribune]: Ο Κούρδος ηγέτης Σαλέχ Μουσλίμ αναλύει τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Ιντλίμπ και προειδοποιεί

Σε δηλώσεις του στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar, ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ -ο οποίος τώρα έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στην Επιτροπή Διπλωματικών Σχέσεων- έκανε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι για την Ιντλίμπ.

Όπως εξήγησε, η Συμφωνία της Αστάνα πριν ένα χρόνο μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκία δεν είχε ποτέ πρόθεση την εξεύρεση μιας λύσης στο συριακό. Οι τρεις χώρες απλά συναντήθηκαν για να προωθήσει η κάθε μία τους σχεδιασμούς της.

Ένας από αυτούς τους σχεδιασμούς ήταν να συγκεντρώσουν όλους τους ισλαμιστές και τζιχαντιστές που ήταν σκόρπιοι στη Συρία σε μια περιοχή, στην Ιντλίμπ.

Αφού κατάφεραν και τους μάζεψαν όλους στην Ιντλίμπ, τώρα εξετάζουν το επόμενο στάδιο.

Ο Σαλέχ Μουσλίμ τόνισε ότι η Ρωσία και το Ιράν επιθυμούν να συντρίψουν αυτές τις ένοπλες σουνιτικές συμμορίες που βρίσκονται στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτή την εξέλιξη για αυτό και διαφώνησε στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη.

Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν την περασμένη Δευτέρα στο Σότσι ήρθε ως εναλλακτική στο αδιέξοδο της τριμερούς στην Τεχεράνη.

Φαίνεται επίσης ότι έθεσαν εκτός από τη διαπραγμάτευση για την Ιντλίμπ το Ιράν.

Η Ρωσία έχει σαφή στόχο να εξαλείψει τις ισλαμιστικές συμμορίες και να τις αφοπλίσει.

Η Ρωσία περνά αυτό το σχεδιασμό στην Τουρκία και θα την αναγκάσει να εξαλείψει τη συριακή Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) με κάθε τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!