Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Κούρδοι (YPG): Σκοτώσαμε τρεις Τούρκους στρατιώτες και πέντε μισθοφόρους τους στην Εφρίν
[Tribune]: Κούρδοι (YPG): Σκοτώσαμε τρεις Τούρκους στρατιώτες και πέντε μισθοφόρους τους στην Εφρίν

[Tribune]: Κούρδοι (YPG): Σκοτώσαμε τρεις Τούρκους στρατιώτες και πέντε μισθοφόρους τους στην Εφρίν

Τουλάχιστον πέντε ισλαμιστές μισθοφόροι και τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) μέσα σε 48 ώρες στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των YPG, οι μισθοφόροι ισλαμιστές και οι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο κέντρο της πόλης της Εφρίν, σε χωριό κοντά στην κωμόπολη Τζιντέρες και στην ύπαιθρο της Μαμπάτα, μεταξύ 19 και 21 Σεπτεμβρίου.

Στις 19 Σεπτεμβρίου οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα σε ένα στρατιωτικό όχημα με Τούρκους στρατιώτες στο κέντρο της Εφρίν. Από το χτύπημα σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και δύο ακόμα τραυματίστηκαν βαριά.

Στις 20 Σεπτεμβρίου σε άλλη ενέδρα οι Κούρδοι χτύπησαν στρατιωτικό όχημα της ισλαμιστικής οργάνωσης Σαμ Κορπς στον δρόμο μεταξύ των χωριών Γάζα και Μαζέν κοντά στην κωμόπολη Μαμπάτα της Εφρίν. Τέσσερις τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν.

Από αυτή την επίθεση ανάρτησαν και το ακόλουθο βίντεο στο Twitter:

Στις 21 Σεπτεμβρίου Κούρδοι έπληξαν ένα σοβιετικής κατασκευής τανκ T55 της οργάνωσης Σαμ Κορπς στο χωριό Γαζάουι κοντά στην κωμόπολη Τζιντέρες. Ένας τζιχαντιστής σκοτώθηκε και το τανκ καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πολλές τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν στην κατοχή τους τανκς του συριακού στρατού. Τα περισσότερα βεβαίως είναι απαρχαιωμένα σοβιετικά.

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία, ο συριακός στρατός είχε επισήμως σε λειτουργία 4.800 τανκς. Πολλά από αυτά όμως ήταν της δεκαετίας του 1950 -όπως τα T55- και κανένας στρατός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα τα διατηρούσε σε υπηρεσία.

Οι YPG είναι η κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!