Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι Κούρδοι (SDF) φέρνουν την άμεση δημοκρατία στα εδάφη που ελευθερώνουν από το ISIS
[Tribune]: Οι Κούρδοι (SDF) φέρνουν την άμεση δημοκρατία στα εδάφη που ελευθερώνουν από το ISIS

[Tribune]: Οι Κούρδοι (SDF) φέρνουν την άμεση δημοκρατία στα εδάφη που ελευθερώνουν από το ISIS

Η επιχείριση «Καταιγίδα της Τσιζίρε», που εξαπέλυσαν στις 9 Σεπτεμβρίου οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την απελευθέρωση της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ (ανατολική Συρία), ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, βρίσκεται πλέον στην τελική της φάση με το Ισλαμικό Κράτος να έχει σχεδόν εκμηδενιστεί από την περιοχή.

Οι υπό κουρδική διοίκηση δημοκρατικές δυνάμεις απελευθέρωσαν σχεδόν όλα τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη ποταμού μέχρι τα σύνορα με το το Ιράκ.

Τώρα οι μαχητές των SDF προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του άμαχου πληθυσμού στις εστίες του, καθαρίζοντας τις πρώην τζιχαντοκρατούμενες περιοχές από νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά που έσπειρε παντού το Ισλαμικό Κράτος πριν υποχωρήσει ηττημένο.

Παράλληλα τα κουρδικά στρατεύματα συμβάλλουν στην αυτο-οργάνωση των τοπικών κοινωνιών στους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας και αυτόνομης αυτοδιοίκησης, πολίτευμα πρωτόγνωρο για ανθρώπους που δεν γνώρισαν άλλο καθεστώς διακυβέρνησης από τη θεοκρατική τυραννίδα των τζιχαντιστών ή την κοινοβουλευτική τυραννίδα των Άσαντ.

Οι αξιωματούχοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) περιοδεύουν στις μικρές κοινότητες και χωριά της περιοχής για να αφουγκραστούν τους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο και την τρομοκρατία κατοίκους. Οι περισσότεροι θέλουν να ξέρουν εάν μπορούν να ζήσουν ξανά στα σπίτια τους δίχως φόβο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!