Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 85% της Ράκα – 700 τζιχαντιστές παραμένουν στην πόλη
[Tribune]: Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 85% της Ράκα – 700 τζιχαντιστές παραμένουν στην πόλη

[Tribune]: Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν το 85% της Ράκα – 700 τζιχαντιστές παραμένουν στην πόλη

Όταν ξεκίνησε στις αρχές καλοκαιριού η πολιορκία της πόλης Ράκα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις(SDF), δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης κρατούνταν όμηροι-ανθρώπινες ασπίδες από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι ιμάμηδες της τρομοκρατικής οργάνωσης εξέδωσαν θρησκευτικό διάταγμα (φετφά) με το οποίο διακήρυξαν ότι «όσοι διαφεύγουν από το Ισλαμικό Κράτος διαφεύγουν και από τη θρησκεία» και η τιμωρία θα ήταν θάνατος.

Ωστόσο, χιλιάδες κάτοικοι της Ράκα τόλμησαν και έφυγαν προς τις γραμμές των SDF, διακινδυνεύοντας τις ζωές τους, επιλέγοντας να ξεφύγουν υπό την τυραννία των τρομοκρατών και από τον εγκλωβισμό σε μια θανάσιμη πολιορκία.

Πλέον το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει περιοριστεί σε μερικές γειτονιές της Ράκα και η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της πόλης έχει σωθεί. Μερικές χιλιάδες άμαχοι παραμένουν στις συνοικίες που προβάλλουν την τελευταία τους αντίσταση οι τζιχαντιστές.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF συνάντησε κατοίκους της Ράκα που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Τους ζήτησε να μοιραστούν τις μαρτυρίες τους με την κοινή γνώμη, ωστόσο αρκετοί αρνήθηκαν να μιλήσουν μπροστά σε κάμερα από τον φόβο αντιποίνων από τους τρομοκράτες. Όπως εξήγησαν έχουν συγγενείς που παραμένουν στις συνοικίες που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 55χρονος Άμπου Εσάφ, που δέχτηκε να μιλήσει δίχως να δείξει το πρόσωπό του, είπε ότι με την οικογένειά του κατάφεραν να ξεφύγουν αλλά οι περισσότεροι από τους άλλους συγγενείς τους σκοτώθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!