Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κούνεβα: Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών στην Ουκρανία
[Tribune]: Κούνεβα: Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών στην Ουκρανία

[Tribune]: Κούνεβα: Να σταματήσουν οι διώξεις πολιτών στην Ουκρανία

Να πάψει να εθελοτυφλεί για τις διώξεις πολιτών στην Ουκρανία, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονή της ανησυχία για “το ανελέητο κυνήγι που έχουν εξαπολύσει οι ουκρανικές αρχές εναντίον ανθρώπων που μάχονται για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους”.

Αφορμή στάθηκε η απειλή δίωξης του ακτιβιστή Αλεξέι Τσβέτκοφ από τις ουκρανικές αρχές.

“Όπως πληροφορούμαι, η επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Χάρκοβο, Γιούλια Σβετλίτσναγια, απαίτησε από την υπηρεσία ασφαλείας και τις δικαστικές αρχές της χώρας να θέσουν υπό παρακολούθηση την οργάνωση «Ουκρανικό Σοσιαλιστικό Κίνημα» και τον επικεφαλής του Αλεξέι Τσβέτκοφ, με τη σαθρή κατηγορία ότι κάνουν «αποσχιστική προπαγάνδα και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», κατηγορία που επισείει βαρύτατες ποινές με βάση τη νομοθεσία που έχουν προωθήσει οι ουκρανικές αρχές καθεστώς για να φιμώσουν κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή”, τονίζει η Κ. Κούνεβα.

“Η περιφερειάρχης του Χάρκοβο ζήτησε, επίσης, να απαγορευτεί η εκδήλωση που οργανώνεται από το «Ουκρανικό Σοσιαλιστικό Κίνημα» και άλλους φορείς σήμερα (1/12) στο Χάρκοβο, με τη συμμετοχή εργαζομένων στους σιδηροδρόμους με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ευημερία”, σημειώνει.

“Ο κ. Αλεξέι Τσβέτκοφ, που επανειλημμένα έχει διωχθεί από τις ουκρανικές αρχές για τη δράση του, έχει φιλοξενηθεί δυο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσκεκλημένος σε εκδηλώσεις, και έχει μιλήσει για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία” αναφέρει η ευρωβουλευτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!