Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κοτζιάς στη Λιβύη: Οι χώρες της περιοχής είναι παιδιά της Ελλάδας κι εμείς αγαπάμε τα παιδιά μας
[Tribune]: Κοτζιάς στη Λιβύη: Οι χώρες της περιοχής είναι παιδιά της Ελλάδας κι εμείς αγαπάμε τα παιδιά μας

[Tribune]: Κοτζιάς στη Λιβύη: Οι χώρες της περιοχής είναι παιδιά της Ελλάδας κι εμείς αγαπάμε τα παιδιά μας

Στην εμπόλεμη Λιβύη μετέβη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, πετώντας στη χώρα αυτή με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τον Νίκο Κοτζιά υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα.

Ο Νίκος Κοτζιάς μετέβη στη βορειοαφρικανική σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο και τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) χώρα για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Kυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Φαγιέζ Αλ Σαράτζ και τον Υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο C-130 με τη συνοδεία του και Έλληνες δημοσιογράφους.

«Ξαναπιάσαμε το νήμα της εξωτερικής πολιτικής κατά τα τελευταία δύο – τρία χρόνια συνολικά.

»Ήρθαμε για να ξαναδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με τη Λιβύη και συζητήσαμε με τον συνάδελφό μου, Υπουργό Εξωτερικών της χώρας για τα ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας.

»Εξετάσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τη Λιβύη για να βελτιώσει τη συνεννόησή της και να εντατικοποιήσει την σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε για μορφές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά τα δύο Υπουργεία Εξωτερικών και κουβεντιάσαμε για τις προοπτικές που θα έχει η συνεργασία των δύο κρατών, Ελλάδας και Λιβύης, στον τουρισμό, καθώς και στη διαχείριση του μεγάλου μεταναστευτικού προβλήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!