Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Κόντε-Ζάεφ: Ιστορικό λάθος η μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας-Βόρειας Μακεδονίας
[Tribune]: Κόντε-Ζάεφ: Ιστορικό λάθος η μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας-Βόρειας Μακεδονίας

[Tribune]: Κόντε-Ζάεφ: Ιστορικό λάθος η μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Αλβανίας-Βόρειας Μακεδονίας

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισαν την απόφαση την Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να μην αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τα Σκόπια οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ επισκέφθηκε την Τρίτη την Ρώμη μετά από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ιταλίας για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων και της Αλβανίας με την ΕΕ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Απομένει να καταλάβουμε τους συγκεκριμένους λόγους για την μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

»Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών να εργαζόμαστε ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να φθάσουμε σύντομα σε μια απόφαση.

»Συντελέστηκε ένα ιστορικό λάθος, πολύ σοβαρό, το οποίο θα πρέπει σύντομα να επανορθώσουμε» τόνισε μετά την συνάντηση ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να συνεχισθεί και είναι ανάγκη η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Ιταλία υποστήριζε ανέκαθεν την ένταξη των Βαλκανίων στην ΕΕ και την πορεία των Σκοπίων στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση.

Είναι μια περιοχή καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης και της Μεσογείου, τόνισε.

«Ο λαός μας δέχθηκε με απογοήτευση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής την οποία θεωρεί άδικη», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ:

«Πολλοί σχολίασαν ότι έγινε ιστορικό λάθος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!