Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει την «τουρκική άρχουσα τάξη» για την ΑΟΖ
[Tribune]: Το ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει την «τουρκική άρχουσα τάξη» για την ΑΟΖ

[Tribune]: Το ΚΚΕ αποφάσισε να καταγγείλει την «τουρκική άρχουσα τάξη» για την ΑΟΖ

Τις «προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης και τις απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο» καταδικάζει το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, εδώ και πολύ καιρό ως κόμμα έχει αναδείξει «τους τεράστιους κινδύνους που εξελίσσονται στην περιοχή μας σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα, προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των «συμμάχων», το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Κατά το ΚΚΕ, «η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

»Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική που, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, οδηγεί τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες».

Το ΚΚΕ ανιστόρητα υπερασπίζεται την ουδετερότητα της χώρας, αφού δεν μπορεί να την πάει εκεί που θα ήθελε, ενώ η ιστορία διδάσκει ότι λόγω της γεωγραφικής μας θέσης δεν μπορούμε να παριστάνουμε τα χρυσόψαρα στο ενυδρείο.

Στα θετικά καταγράφεται ότι το ΚΚΕ επιτέλους κατήγγειλε και την τουρκική πλευρά.

Μέχρι πρότινος το μόνο που ήξερε είναι να καταγγέλλει τους «ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» που «υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση».

Εάν υπήρχε όμως καμία Σοβιετία, πρώτο θα έτρεχε το ΚΚΕ να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!