Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Κηρύχθηκε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας – Με δασμούς σε προϊόντα 500 δισ. απείλησε ο Τραμπ
[Tribune]: Κηρύχθηκε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας – Με δασμούς σε προϊόντα 500 δισ. απείλησε ο Τραμπ

[Tribune]: Κηρύχθηκε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας – Με δασμούς σε προϊόντα 500 δισ. απείλησε ο Τραμπ

Στην πιο ισχυρή έως τώρα βολή στον εμπορικό πόλεμο, που κήρυξαν, οι ΗΠΑ άρχισαν να απαιτούν δασμό 25% σε 818 διαφορετικά προϊόντα από την Κίνα, που αντιστοιχούν σε ετήσιες εισαγωγές 34 δισ. δολαρίων. Ο «δράκος» απάντησε με δασμούς ίσης αξίας, αλλά η σύγκρουση δεν σταματά εδώ. Αν πιστέψουμε τον Αμερικανό πρόεδρο, μόλις άρχισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έρθουν πρόσθετοι δασμοί σε εισαγωγές αξίας 16 δισ. δολαρίων και επανέλαβε την απειλή του ότι οι ΗΠΑ έχουν «σε εκκρεμότητα» ακόμη μία «μαύρη λίστα» με κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων.

«Και μετά τα 200 δισ. δολ., αν συνεχίσουν έχουμε σε εκκρεμότητα 300 δισ. δολάρια. Εντάξει;» είπε σε επίσκεψή του στην πολιτεία της Μοντάνα, προσθέτοντας: «Και αυτά αφορούν μόνο την Κίνα».

Άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύγκρουση και με άλλους εμπορικούς εταίρους, παρά τις προσπάθειες, που καταβάλλονται τα τελευταία 24ωρα για μία συμβιβαστική συμφωνία στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Η κλιμάκωση των απειλών- οι οποίες, όπως έχει δείξει η έως τώρα τακτική, γίνονται τελικά πράξη- έχει πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση της μεγαλύτερης επιχειρηματικής ένωσης των ΗΠΑ, αλλά και του αγροτικού κόσμου, που βρίσκεται στο στόχαστρο των κινεζικών αντιποίνων.

Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας τα κέρδη των Αμερικάνων αγροτών κινούνται φέτος στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!