Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Κύπρος παραχωρεί ναύσταθμο στη Γαλλία στη Λάρνακα – Η Τουρκία απείλησε ότι «δεν θα μείνει θεατής»
[Tribune]: Η Κύπρος παραχωρεί ναύσταθμο στη Γαλλία στη Λάρνακα – Η Τουρκία απείλησε ότι «δεν θα μείνει θεατής»

[Tribune]: Η Κύπρος παραχωρεί ναύσταθμο στη Γαλλία στη Λάρνακα – Η Τουρκία απείλησε ότι «δεν θα μείνει θεατής»

Προετοιμασίες για την ίδρυση ναυτικής βάσης της Γαλλίας στη Λάρνακα κάνει η Λευκωσία σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χαμπέρτουρκ, η οποία επικαλείται πηγές ασφαλείας.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη παρόλο που οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και πως εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο τον Νοέμβριο.

Οι Τούρκοι σημειώνουν με έμφαση πως «η Άγκυρα είναι σφόδρα ενοχλημένη και δεν θα μείνει θεατής».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι οι επαφές αυτές μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού ενόχλησαν την Άγκυρα, η οποία πιστεύει ότι δεν βλέπει θετικά αυτό το βήμα της Γαλλίας και πως αυτή η κίνηση θα περιπλέξει για τα καλά την ήδη πολύπλοκη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας την ασφάλεια στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Άγκυρα ενοχλείται και για τις συνομιλίες των γαλλικών ναυτικών δυνάμεων για την πώληση ή ενοικίαση φρεγατών τύπου Fremm ή των ακόμα πιο σύγχρονων Belharra στην Ελλάδα βάζοντας έτσι την Γαλλία στην αγορά όπλων της περιοχής.

Οι ίδιες πηγές της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι στόχος της Λευκωσίας είναι στα τέλη Οκτωβρίου η Λευκωσία να αρχίσει το πρόγραμμα γεώτρησης, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει θεατής στις εξελίξεις.

«Μία ναυτική βάση στη Λάρνακα υπό την επίβλεψη της ελληνοκυπριακής διοίκησης έχει δημιουργήσει ανησυχία, και η Άγκυρα δεν βλέπει με καλό μάτι το βήμα αυτό της Γαλλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!