Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: «Κύπρος και Αίγυπτος μοιράζονται την ίδια γεωγραφία και κοινό όραμα για την Ανατ. Μεσόγειο»
[Tribune]: «Κύπρος και Αίγυπτος μοιράζονται την ίδια γεωγραφία και κοινό όραμα για την Ανατ. Μεσόγειο»

[Tribune]: «Κύπρος και Αίγυπτος μοιράζονται την ίδια γεωγραφία και κοινό όραμα για την Ανατ. Μεσόγειο»

Η Κύπρος και η Αίγυπτος μοιράζονται την ίδια γεωγραφία και έχουν κοινό όραμα για την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία του με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Αιγύπτου.

Όπως τόνισε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Κύπρο με την ευκαιρία της 66ης επετείου της επανάστασης της 23ης Ιουλίου 1952, «η γεωγραφία αποτελεί πεπρωμένο σε αυτό το μέρος του κόσμου».

«Η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας, φάρος μετριοπάθειας και βασικός εταίρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην ευμετάβλητη περιοχή μας.

»Ο ρόλος και οι εποικοδομητικές προσπάθειές της χώρας για την επίλυση των συγκρούσεων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιοχής μας είναι ζωτικής σημασίας και εκτιμώνται ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας αλλά και της συνεργασίας ΕΕ-Αιγύπτου θα μπορούσε να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία, που είναι ο κοινός στόχος.

Πρόσθεσε ότι αυτό ο στόχος τονίζεται ακόμα περισσότερο μέσα από την επιτυχημένη και συνεχώς αυξανόμενη τριμερή συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στις συχνές διμερείς επισκέψεις στο υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του Προέδρου Σίσι το Νοέμβριο του 2017 στην Κύπρο.

Ανέφερε επίσης ότι τον Απρίλιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμμετείχαν στην Αλεξάνδρεια, μαζί με τον Πρόεδρο Σίσι, στην εκδήλωση «Νόστος- Η Επιστροφή», στην οποία έλαβαν Ελλαδίτες και Κύπριοι Αιγυπτιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!