Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Κύπρος δίνει μεγάλο διπλωματικό αγώνα στον ΟΗΕ – Καθοριστική η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες
[Tribune]: Η Κύπρος δίνει μεγάλο διπλωματικό αγώνα στον ΟΗΕ – Καθοριστική η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες

[Tribune]: Η Κύπρος δίνει μεγάλο διπλωματικό αγώνα στον ΟΗΕ – Καθοριστική η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες

Καθοριστική για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό αναμένεται η συνάντηση την Παρασκευή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση Γκουτέρες-Αναστασιάδη έχει καθοριστεί για τις 8.30 π.μ. (ώρα Νέας Υόρκης).

Θα ακολουθήσει τη Δευτέρα το δεύτερο καθοριστικό ραντεβού μεταξύ Γκουτέρες και Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Αναστασιάσης θα πάει στη σημερινή συνάντηση έχοντας υπόψη του κάποια θετικά δεδομένα ως προς τις προθέσεις του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ.

Προθέσεις που καταγράφησαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντηση Αναστασιάδη – Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κύπρου για το διάλογο που είχε με τον Α. Γκουτέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» Κύπρου, ο Γκουτέρες εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την πρωτοβουλία του για επανέναρξη των συνομιλιών.

Από ελληνοκυπριακής πλευράς αυτό θεωρείται ως ενθαρρυντικό μήνυμα για την πάρα πέρα πορεία των συνομιλιών.

Και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα θελήσει να κτίσει πάνω στη βούληση του Γενικού Γραμματέα για να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό.

Σημειώνεται ωστόσο ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από τη συνάντηση της Δευτέρας που θα έχει ο Αντόνιο Γκουτέρες με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ελπίζει ότι ο Ακιντζί θα πάει στο ραντεβού με πρόθεση να επιτευχθεί επανέναρξη των συνομιλιών και όχι για να κερδίσει πόντους σε σχέση με τις διεκδικήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!