Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Κύπρος αποφασισμένη να εκθέσει την αλλοπρόσαλλη Τουρκία στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
[Tribune]: Η Κύπρος αποφασισμένη να εκθέσει την αλλοπρόσαλλη Τουρκία στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

[Tribune]: Η Κύπρος αποφασισμένη να εκθέσει την αλλοπρόσαλλη Τουρκία στη Γ.Σ. του ΟΗΕ

Τις αντιδράσεις της στις προκλήσεις της Τουρκίας και τις κινήσεις σε βάρος των προσπαθειών στο Κυπριακό μεθοδεύει η Λευκωσία.

Τόσο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όσο και οι συνεργάτες του προετοιμάζονται πυρετωδώς εν όψει της μετάβασής τους στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» Κύπρου, θέλει να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να καταδείξει τις ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες στρέφονται κατά της Κύπρου και των προσπαθειών λύσης του Κυπριακού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη έχοντας θέσει συγκεκριμένους στόχους: α) να προβεί σε αυστηρές αναφορές ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, β) σε όλες του τις επαφές θα θέσει ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ τις ενέργειες της Τουρκίας και του Τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γ) στο θέμα της Αμμοχώστου θα αποφασίσει τις ενέργειές του λαμβάνοντας υπόψη και την έκθεση που θα τεθεί σήμερα ενώπιόν του, και δ) θα επιδιώξει να πετύχει κοινή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Αντόνιο Γκουτέρες εντός Οκτωβρίου, όπως ήταν και οι αρχικές συνεννοήσεις.

Η τελευταία αυτή κίνηση στοχεύσει στο να «σπάσει» την απόπειρα της Τουρκίας για τη μη πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης.

Κατά τη συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα υπογραμμιστεί η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς για εκτροπή των προσπαθειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!