Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Κυπριακό: Ο Ακιντζί ισχυρίζεται ότι ο Αναστασιάδης «τα πήρε» και «βρόντηξε» πίσω του την πόρτα
[Tribune]: Κυπριακό: Ο Ακιντζί ισχυρίζεται ότι ο Αναστασιάδης «τα πήρε» και «βρόντηξε» πίσω του την πόρτα

[Tribune]: Κυπριακό: Ο Ακιντζί ισχυρίζεται ότι ο Αναστασιάδης «τα πήρε» και «βρόντηξε» πίσω του την πόρτα

Αν και εκείνος που σηκώθηκε και έφυγε την Πέμπτη από τη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί ήταν ο τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, ο τουρκικός Τύπος εμφανίζει τον Νίκο Αναστασιάδη ως τον υπεύθυνο της απότομης διακοπής της συνάντησης.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητά επιμόνως τη διόρθωση της απόφασης της Κυπριακής Βουλής, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, να ψηφίσει τροπολογία του ακροδεξιού ΕΛΑΜ για εορτασμό του Δημοψηφίσματος του 1950 που ζητούσε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Την Τετάρτη ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με διάθεση «ψυχροπολεμική» δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η σημασία της απόφασης της Κυπριακής Βουλής, αλλά «αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία των διαπραγματεύσεων από δω και πέρα δεν θα έχει νόημα».

Ενώ λοιπόν είχε προαναγγείλει τον «τσαμπουκά» του ο Μουσταφά Ακιντζί, μέσω του τουρκικού Τύπου προσπαθεί να πείσει τώρα ότι δεν ήταν εκείνος που αποχώρησε από τη συνάντηση της Πέμπτης αλλά ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Ο Ακιντζί, σε δηλώσεις του, είπε ότι επιχείρησε να πείσει τον Νίκο Αναστασιάδη να αναπέμψει το νόμο για τον εορτασμό της Ένωσης στα σχολεία, και στη συζήτηση παρενέβη ο Ειδικός Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών , σε μια προσπάθεια να λάβει την υπόσχεση από τον Αναστασιάδη για την αναπομπή, καθώς έχει προκαλέσει μια ανησυχία στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!