Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κίνηση «Πράττω»: Ο κατακερματισμός της τηλεοπτικής αγοράς δεν εξασφαλίζει πλουραλισμό
[Tribune]: Κίνηση «Πράττω»: Ο κατακερματισμός της τηλεοπτικής αγοράς δεν εξασφαλίζει πλουραλισμό

[Tribune]: Κίνηση «Πράττω»: Ο κατακερματισμός της τηλεοπτικής αγοράς δεν εξασφαλίζει πλουραλισμό

Σε μια συγκυρία καμπής για το ελληνικό μιντιακό σύστημα, η πρωτοβουλία της Κίνησης «Πράττω» δεν ήταν απλώς επίκαιρη. Αποδείχθηκε και εξαιρετικά γόνιμη, στο βαθμό που το πυκνό ακροατήριο που την παρακολούθησε, ενημερώθηκε για στοιχεία που το διέπουν (το εγχώριο σύστημα ΜΜΕ) σε σύγκριση μάλιστα με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και διεθνώς. Ενώ και η συζήτηση που ακολούθησε, κατέδειξε το ενδιαφέρον των παριστάμενων να θέσει ερωτήματα και προβληματισμούς, να πληροφορηθεί ακόμη περισσότερο για το τι συμβαίνει πίσω από την «κουρτίνα» των Μ.Μ.Ε.

Ο καθηγητής Νίκος Λέανδρος, αντιπρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου, αφού παρουσίασε διάφορες πτυχές της κρίσης, για τις οποίες εν πολλοίς ευθύνονται, όπως είπε, οι πολιτικές ελίτ που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου ως το 2015, πέρασε εν συνεχεία στο θέμα της εκδήλωσης: ο καθηγητής έκανε λόγο για «συνειδητή αναρχία και ανομία στο χώρο της τηλεόρασης», υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν τυχαίο» ότι έφυγε η αναλογική τηλεόρασης χωρίς να δοθούν ποτέ άδειες. Μίλησε όμως και για την ανυπαρξία ως τώρα, του ΕΣΡ, αλλά «τώρα ελπίζουμε πολλά» στην από εδώ και πέρα φάση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Επίσης, στηλίτευσε την εικόνα του σημερινού τηλεοπτικού τοπίου: φτήνια, κοκορομαχίες και όλα τα κανάλια να παίζουν τα ίδια πράγματα, ανέφερε χαρακτηριστικά, με τη διευκρίνιση ότι υπάρχουν, πάντως, και μέσα και δημοσιογράφοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!