Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Κίνδυνος οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και ένα πόλεμο με το Ιράν
[Tribune]: Κίνδυνος οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και ένα πόλεμο με το Ιράν

[Tribune]: Κίνδυνος οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και ένα πόλεμο με το Ιράν

Αντιμέτωπη με τους κινδύνους της οικονομικής ύφεσης από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα βρίσκεται ήδη η οικονομία των ΗΠΑ, ενώ τώρα έχει να την απασχολεί και ο κίνδυνος ενός ενδεχόμενου πολέμου με το Ιράν.

Το άνοιγμα ενός νέου πολεμικού μετώπου στους πολέμους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να στείλει τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, επιφέροντας ένα σοβαρό καθημερινό πλήγμα στους Αμερικάνους καταναλωτές που σήκωσαν στους ώμους τους τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς οι επιχειρήσεις συγκράτησαν τις δαπάνες τους για επενδύσεις.

Όπως σχολιάζει το Politico, oι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου συνυπάρχουν συνήθως με την οικονομική ύφεση κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια, ενώ μέχρι τώρα, οι χαμηλές τιμές των καυσίμων διέσωζαν την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

Οι επιθέσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και η επιθετική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεώρησε υπεύθυνο το Ιράν, είχε ως άμεση συνέπεια την χθεσινή κατακόρυφη άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο, σήμερα Τρίτη μπήκε… φρένο στο ράλι ανόδου και άρχισε η υποχώρηση.

Οι επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) κατά των σαουδαραβικών πετρελαϊκών στόχων αύξησαν τις τιμές του πετρελαίου σχεδόν κατά 20% μέσα σε μία ημέρα, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη, από τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου το 1991.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!