Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Καρενμπάουερ: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ – Στο 1,5% του ΑΕΠ οι αμυντικές δαπάνες έως το 2024
[Tribune]: Καρενμπάουερ: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ – Στο 1,5% του ΑΕΠ οι αμυντικές δαπάνες έως το 2024

[Tribune]: Καρενμπάουερ: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ – Στο 1,5% του ΑΕΠ οι αμυντικές δαπάνες έως το 2024

Τη δέσμευση ότι οι αμυντικές δαπάνες της χώρας της θα φτάσουν στο 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2024, προκειμένου να φτάσει τελικά στο 2%, όπως απαιτείται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, έδωσε η νέα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ .

«Είμαστε πιστός εταίρος στο ΝΑΤΟ και θέλουμε να παραμείνουμε και στο μέλλον», δήλωσε η Καρενμπάουερ από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον γενικό γραμματέα του Συμφώνου, τον Γενς Στόλτεμπεργκ.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του γερμανικού στρατού.

Για να τον πετύχουμε χρειαζόμαστε τα αντίστοιχα (οικονομικά) μέσα.Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μέχρι το 2024 (να αυξηθούν οι δαπάνες για την άμυνα) στο 1,5% του ΑΕΠ και θα συνεχίσουμε αυξητικά για να τηρήσουμε την υποχρέωσή μας στο ΝΑΤΟ, τον στόχο του 2% του ΑΕΠ», εξήγησε η νέα υπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Στόλτενμπεργκ.

Σημειώνεται ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους στο 2% του ΑΕΠ τους μέχρι το 2024.

Μόνο έξι χώρες -Ελλάδα, Λετονία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Ηνωμένο Βασίλειο- πέτυχαν αυτόν τον στόχο φέτος και η Λιθουανία βρίσκεται στο 1,98%, σύμφωνα με στοιχεία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί ότι θα πετύχει τον στόχο του 2% το 2025 (σήμερα βρίσκεται στο 1,84% του ΑΕΠ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!