Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Αλ Κάιντα αρνείται να εγκαταλείψει το Χαλέπι – «Δεν είμαστε τρομοκράτες» λένε
[Tribune]: Η Αλ Κάιντα αρνείται να εγκαταλείψει το Χαλέπι – «Δεν είμαστε τρομοκράτες» λένε

[Tribune]: Η Αλ Κάιντα αρνείται να εγκαταλείψει το Χαλέπι – «Δεν είμαστε τρομοκράτες» λένε

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που είναι ταμπουρωμένοι στο ανατολικό Χαλέπι κρατώντας περισσότερους από 200.000 αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι απορρίπτουν τη ρωσική πρόταση για αποχώρησή τους από το Χαλέπι, μετά την προσωρινή διακοπή των ρωσοσυριακών αεροπορικών βομβαρδισμών.

«Οι οργανώσεις απορρίπτουν κάθε έξοδο από το Χαλέπι – αυτό θα ήταν παράδοση», δήλωσε ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, εκπρόσωπος της ομάδας Φαστακίμ.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Αλ Φαρούκ Αμπού Μπακρ, οπλαρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ στο Χαλέπι, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνδρες του θα συνεχίσουν να μάχονται.

«Όταν πήραμε τα όπλα στην αρχή της επανάστασης για να υπερασπιστούμε τον εγκαταλελειμμένο λαό μας, υποσχεθήκαμε στον Θεό ότι δεν θα τα εγκαταλείψουμε μέχρι την πτώση του εγκληματικού καθεστώτος», είπε, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Δεν υπάρχουν τρομοκράτες στο Χαλέπι», πρόσθεσε ο κ. Μπακρ, ενώ ο ίδιος και η οργάνωση του αποτελούν πλοκάμι της Αλ Κάιντα.

Οι τζιχαντιστές ψεύδονται λέγοντας ότι το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο κυρίως βραχίονας της Αλ Κάιντα, δεν έχει πραγματική παρουσία στην πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!