Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Ισραήλ χαιρέτησε την απόφαση των ΗΠΑ να πάψουν να χρηματοδοτούν τους Παλαιστίνιους μέσω του ΟΗΕ
[Tribune]: Το Ισραήλ χαιρέτησε την απόφαση των ΗΠΑ να πάψουν να χρηματοδοτούν τους Παλαιστίνιους μέσω του ΟΗΕ

[Tribune]: Το Ισραήλ χαιρέτησε την απόφαση των ΗΠΑ να πάψουν να χρηματοδοτούν τους Παλαιστίνιους μέσω του ΟΗΕ

Το Ισραήλ χαιρέτισε την απόφαση των ΗΠΑ να μην χρηματοδοτούν πλέον την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) κατηγορώντας τον οργανισμό αυτόν ότι συμβάλλει στη διαιώνιση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Χθες Παρασκευή οι ΗΠΑ, που ήταν μακράν οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της υπηρεσίας, ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τη χρηματοδότηση της UNRWA, οι δραστηριότητες της οποίας είναι «ανεπανόρθωτα μεροληπτικές», σύμφωνα με την Χέδερ Νάουερτ, την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το Ισραήλ υποστηρίζει την αμερικανική απόφαση», δήλωσε ένας αξιωματούχος του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Η ενίσχυση του προσφυγικού καθεστώτος των Παλαιστινίων είναι ένα από τα προβλήματα που κάνουν την (ισραηλινοπαλαιστινιακή) σύγκρουση να διαιωνίζεται», πρόσθεσε.

Ο Χόσαμ Ζομλότ, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ουάσιγκτον την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «αρνούνται τις διεθνείς δεσμεύσεις τους και την ευθύνη τους» έναντι ενός οργανισμού που δημιουργήθηκε το 1949 με απόφαση του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στους Παλαιστινίους απευθείας, σε διμερές επίπεδο και όχι μέσω του ΟΗΕ.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!