Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ισόβια σε νοσηλευτή για 85 δολοφονίες – Υποπτεύονται πως σκότωσε έως και 200 ασθενείς
[Tribune]: Ισόβια σε νοσηλευτή για 85 δολοφονίες – Υποπτεύονται πως σκότωσε έως και 200 ασθενείς

[Tribune]: Ισόβια σε νοσηλευτή για 85 δολοφονίες – Υποπτεύονται πως σκότωσε έως και 200 ασθενείς

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε έναν νοσηλευτή ένοχο για 85 φόνους, κάτι που τον καθιστά έναν από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην πρόσφατη ιστορία, και τον καταδίκασε στην πιο βαριά ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας της χώρας.

Τα εγκλήματα που διέπραξε ο Νιλς Χέγκελ, 42 ετών, «υπερβαίνουν τη δυνατότητα κατανόησης και όλα τα γνωστά όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Όλντεμπουργκ (βορειοδυτική Γερμανία) Σεμπάστιαν Μπούρμαν, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης με προβλέψεις που καθιστούν πολύ δύσκολη κάθε προοπτική απελευθέρωσής του ακόμη και έπειτα από 15 χρόνια στη φυλακή.

«Υπάρχουν τόσα (θύματα) που το ανθρώπινο πνεύμα υποχωρεί μπροστά στον αριθμό των εγκλημάτων», πρόσθεσε ο δικαστής. «Αυτά που διαπράξατε είναι ακατανόητα, είναι απλώς πάρα πολύ», είπε ακόμη ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία των θυμάτων του ηλικίας από 34 έως 96 ετών με θανατηφόρα ενέσιμα φάρμακα στα νοσοκομεία όπου εργάστηκε από το 2000 έως το 2005.

Η αστυνομία υποπτεύεται πως στην πραγματικότητα έχει σκοτώσει συνολικά έως και 200 ανθρώπους, σε υποθέσεις οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να διαλευκανθούν, κυρίως επειδή οι σοροί μεγάλου αριθμού θυμάτων έχουν αποτεφρωθεί.

Η ποινή που επιβλήθηκε σήμερα στο Όλντενμπουργκ δεν θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του πρώην νοσηλευτή, καθώς αυτός ο ευτραφής άνδρας έχει ήδη καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 2015 για άλλους φόνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!