Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στην Τύνιδα κατά των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλοφίλων
[Tribune]: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στην Τύνιδα κατά των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλοφίλων

[Tribune]: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στην Τύνιδα κατά των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλοφίλων

Χιλιάδες ισλαμιστές έκαναν πορεία το Σάββατο από το κέντρο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, Τύνιδα, προς το προάστιο Μπαρντό διαδηλώνοντας κατά της ισότητας των φύλων.

Η τυνησιακή Επιτροπή Ατομικών Ελευθεριών και Ισότητας, μεταξύ άλλων θεμάτων, εισηγήθηκε τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας και την ισότητα των φύλων.

Η πρότασή της προκάλεσε έκρηξη αγανάκτησης μεταξύ των ισλαμιστών.

Μια οργάνωση, το Εθνικό Συντονιστικό για την Υπεράσπιση του Κορανίου, διοργάνωσε την πορεία διαμαρτυρίας, η οποία να σημειωθεί ότι ήταν ειρηνική δίχως το παραμικρό επεισόδιο, παρά τα «αναμμένα πάθη» και την «ιερά αγανάκτηση» των διαδηλωτών.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια διαμαρτυρία. Νωρίτερα τον Αύγουστο κάποιες εκατοντάδες ισλαμοσυντηρητικοί είχαν διαδηλώσει κατά των μεταρρυθμίσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

Η Τυνησία, μια από τις πλέον κοσμικές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, υπήρξε στο παρελθόν πρωτοπόρος στα δικαιώματα των γυναικών.

Ωστόσο, από την Αραβική Άνοιξη και μετά οι ισλαμιστές έχουν αναθαρρύνει και υψώνουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση φωνές διαμαρτυρίας απέναντι σε κάθε εκδυτικισμό.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση της Τυνησίας κατάργησε τον νόμο που απαγόρευσε στις μουσουλμάνες να παντρεύονται αλλόθρησκους.

Τον περασμένο Ιούλιο με άλλο νόμο η τυνησιακή κυβέρνηση έκλεισε το παραθυράκι που έσωζε βιαστές, δηλαδή τη δυνατότητα ένας βιαστής να μην καταδικαστεί εάν παντρευόταν το θύμα του.

Η Τυνησία είναι μια πολυεθνική και πολυφυλετική χώρα που «συγκρατείται» μέσα από τον παναραβισμό και εξαραβισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!