Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ισλαμικός τρόμος στο Πακιστάν – Η οικογένεια της χριστιανής Άσια Μπίμπι ζητά άσυλο στη Δύση αλλιώς θάνατος
[Tribune]: Ισλαμικός τρόμος στο Πακιστάν – Η οικογένεια της χριστιανής Άσια Μπίμπι ζητά άσυλο στη Δύση αλλιώς θάνατος

[Tribune]: Ισλαμικός τρόμος στο Πακιστάν – Η οικογένεια της χριστιανής Άσια Μπίμπι ζητά άσυλο στη Δύση αλλιώς θάνατος

Ο σύζυγος της Άσια Μπίμπι , της χριστιανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας , ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της γυναίκας του και των παιδιών του, αν παραμείνουν στη χώρα.

«Ζητώ από τον πρόεδρο Τραμπ να μας βοηθήσει να φύγουμε.

»Μετά από αυτό, ζητώ από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να κάνει ό,τι μπορεί για να μας βοηθήσει» είπε ο Ασίκ Μασίχ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ζήτησε επίσης τη «βοήθεια» του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Η οικογένεια ζητεί άσυλο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γουίλσον Τσόουντρι, ο πρόεδρος της ένωσης των Πακιστανών χριστιανών στη Βρετανία, η οποία βοηθά την Άσια Μπίμπι και τους συγγενείς της εδώ και χρόνια.

«Οι χώρες αυτές έχουν τις μεγαλύτερες κοινότητες Πακιστανών χριστιανών» είπε, εξηγώντας ότι το αίτημα απευθύνεται σε αυτές τις χώρες κυρίως λόγω γλώσσας – οι κόρες της Άσια Μπίμπι μαθαίνουν αγγλικά, αν και η ίδια και ο σύζυγός της δεν τα μιλούν.

Στο ίδιο βίντεο ο Ασίκ Μασίχ ζητεί να χορηγηθεί άσυλο και στον Τζόζεφ Ναντίμ, ο οποίος φιλοξένησε την οικογένεια μετά την καταδίκη της Μπίμπι σε θάνατο, το 2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!