Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Ιράκ παρέδωσε στη Ρωσία τέσσερις γυναίκες και 27 παιδιά που παραπλανήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος
[Tribune]: Το Ιράκ παρέδωσε στη Ρωσία τέσσερις γυναίκες και 27 παιδιά που παραπλανήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

[Tribune]: Το Ιράκ παρέδωσε στη Ρωσία τέσσερις γυναίκες και 27 παιδιά που παραπλανήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Τέσσερις γυναίκες και 27 παιδιά, που θεωρείται ότι σχετίζονται με την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παρέδωσε το Ιράκ στη Ρωσία, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Al-Sumaria που επικαλέστηκε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Ιράκ δικάζει την περίοδο αυτή εκατοντάδες ξένες υπηκόους, οι οποίες κρατούνταν από τις ιρακινές δυνάμεις, μαζί με εκατοντάδες από τα παιδιά τους, από τον Αύγουστο, όταν έπεσαν τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους.

«To Ιράκ έχει επιστρέψει στη Ρωσία 27 παιδιά και τέσσερις γυναίκες που εξαπατήθηκαν προκειμένου να ενταχθούν στο Daesh», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι γυναίκες και τα παιδιά ανακρίθηκαν από τις Αρχές, οι οποίες κατέληξαν ότι δεν συμμετείχαν σε «τρομοκρατικές ενέργειες εις βάρος πολιτών και των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας», είπε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «θα δικαστούν στη Ρωσία για παράνομη είσοδο στο Ιράκ».

Χιλιάδες ξένοι στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους από το 2014

Χιλιάδες ξένοι πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Πολλές γυναίκες μετέβησαν εκούσια ή ακούσια από το εξωτερικό για να ενταχθούν στους κόλπους της οργάνωσης.

Περισσότερες από 1.300 γυναίκες και παιδιά παραδόθηκαν τον Αύγουστο στους Κούρδους Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ μετά την εκδίωξη, από τις κυβερνητικές δυνάμεις, της τζιχαντιστικής οργάνωσης από την πόλη Ταλ Αφάρ του βόρειου Ιράκ.

Ο αριθμός αυτός ανήλθε σε περίπου 1.700 καθώς περισσότεροι ξένοι υπήκοοι παραδόθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκδίωξη των τζιχαντιστών, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!