Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Ιράκ έστειλε 30.000 άνδρες του στα σύνορα με τη Συρία για να «αποτρέψει» το Ισλαμικό Κράτος
[Tribune]: Το Ιράκ έστειλε 30.000 άνδρες του στα σύνορα με τη Συρία για να «αποτρέψει» το Ισλαμικό Κράτος

[Tribune]: Το Ιράκ έστειλε 30.000 άνδρες του στα σύνορα με τη Συρία για να «αποτρέψει» το Ισλαμικό Κράτος

Έως και 30.000 Ιρακινοί στρατιώτες και παραστρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των νοτιοδυτικών συνόρων του Ιράκ με τη Συρία. Αποστολή των ανδρών αυτών είναι να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις από ομάδες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο έδαφος του Ιράκ.

Πρόκειται για δύο ταξιαρχίες του τακτικού ιρακινού στρατού και 20.000 παραστρατιωτικούς σιίτες πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι).

Σύμφωνα με ιρακινές στρατιωτικές πηγές, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν στρατοπεδεύσει στα πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα, εντός του συριακού εδάφους.

Η ιρακινή κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει διείσδυση ομάδων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το συριακό έδαφος στο ιρακινό.

Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί, εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν τον ανταρτοπόλεμο στο εσωτερικό του Ιράκ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην επικοινωνούν εκείνοι που βρίσκονται στο Ιράκ με τους άλλους που μάχονται στη Συρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!