Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Ιράκ διαπραγματεύεται την αγορά S-300 από τη Ρωσία – Επιβεβαίωση
[Tribune]: Το Ιράκ διαπραγματεύεται την αγορά S-300 από τη Ρωσία – Επιβεβαίωση

[Tribune]: Το Ιράκ διαπραγματεύεται την αγορά S-300 από τη Ρωσία – Επιβεβαίωση

Ο πρέσβης του Ιράκ στο Ιράν Σάαμπ Τζαβάντ Καντίλ επιβεβαίωσε ότι η Βαγδάτη διαπραγματεύεται την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-300 από τη Μόσχα.

«Είναι πιθανό το Ιράκ να αγοράσει τα συστήματα» ανέφερε ο Καντίλ.

Σημείωσε ότι το Ιράκ αναζητούσε ποικιλία στις εισαγωγές όπλων, προσθέτοντας ότι η Βαγδάτη είχε συμφωνίες μεταφοράς όπλων με τη Μόσχα.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της επιτροπής του Κοινοβουλίου για την ασφάλεια και τη άμυνα ανέφερε ότι είχε γίνει και παλαιότερα προσπάθεια για την αγορά ρωσικών συστημάτων, ωστόσο, οι συνομιλίες είχαν «παγώσει» εν μέσω απειλών για κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η συμμετοχή ρωσικών όπλων στην αεράμυνα του Ιράκ θα πρέπει να ξεπεράσει το 50%, σημειώνοντας ότι τα ρωσικά όπλα είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα αμερικανικά.

Το πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρα S-300 μεγάλης εμβέλειας, σχεδιάστηκε αρχικά από τη Σοβιετική Ένωση στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και αναπτύχθηκε πρώτη φορά το 1979.

Σύμφωνα με το κέντρο Διεθνούς Αξιολόγησης και Στρατηγικής, αμερικανικό think tank, τα συστήματα S-300 είναι από τα πιο ικανά συστήματα αεράμυνας.

Μετά τους Τούρκους που απέκτησαν S-400, Ιρανούς και Σύρους που πήραν S-300, τώρα και ο Ιρακινοί προσανατολίζονται σε αυτό το όπλο, που θεωρούν ότι μπορεί να τους προστατέψει από αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Ας μη γελιόμαστε. Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα επιθυμούν να αγοράσουν όσοι θέλουν ένα ισχυρό αμυντικό όπλο απέναντι στην αεροπορική υπεροπλία των ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!