Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ζήτησε ανάπτυξη ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων στην Αν. Μεσόγειο
[Tribune]: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ζήτησε ανάπτυξη ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων στην Αν. Μεσόγειο

[Tribune]: Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ζήτησε ανάπτυξη ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων στην Αν. Μεσόγειο

Την συμπερίληψη της ανατολικής Μεσογείου στις περιοχές συντονισμού της παρουσίας πλοίων του πολεμικού ναυτικού κρατών μελών σε περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΕΕ, ζήτησε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας, στο Ελσίνκι, λόγω της ανάπτυξης των ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και των έκνομων τουρκικών ενεργειών.

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, συμμετείχε στις εργασίες της άτυπης συνάντησης που διοργάνωσε η Φινλανδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στις 28 και 29 Αυγούστου, για τα θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελίδης στο ΚΥΠΕ, η συζήτηση για τον συντονισμό του ναυτικού της ΕΕ βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και αποσκοπεί στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας συγκεκριμένων περιοχών της Ένωσης.

Η προεργασία για το θέμα έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο Επιτροπών του Συμβουλίου, είπε.

Κατά την παρέμβασή του στην Άτυπη Σύνοδο, ο κ. Αγγελίδης ζήτησε να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια για τα σημεία που θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «περιοχές ενδιαφέροντος» και στα οποία θα δικαιολογείται η παρουσία πολεμικού ναυτικού της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι επιχειρηματολόγησε για τη συμπερίληψη της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, κάνοντας αναφορές στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!