Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ύποπτο ρεπορτάζ του Bloomberg για το σκάνδαλο Novartis – Προσπάθεια για ξέπλυμα;
[Tribune]: Ύποπτο ρεπορτάζ του Bloomberg για το σκάνδαλο Novartis – Προσπάθεια για ξέπλυμα;

[Tribune]: Ύποπτο ρεπορτάζ του Bloomberg για το σκάνδαλο Novartis – Προσπάθεια για ξέπλυμα;

Ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg για το σκάνδαλο της Novartis, αυτό όμως που κυρίως εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που προσπαθούν τα φιλικά προς την ΝΔ μέσα ενημέρωσης να εκμεταλλευτούν το κείμενο αυτό και να δείξουν ότι περίπου έληξε η έρευνα για την Novartis και δεν βρέθηκε τίποτα.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου την Ελλάδα υπογραμμίζεται ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων καθώς όπως λέει η Novartis η εσωτερική έρευνα που διενήργησε, δεν εντόπισε αποδεικτικά στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων».

Ποιος το λέει αυτό; Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στο Bloomberg την είδηση την δίνει με email ο τοπικός εκπρόσωπος της εταιρείας (το όνομα του τοπικού εκπροσώπου δεν δημοσιεύεται στο κείμενο). Δηλαδή το γραφείο της εταιρείας στην Ελλάδα.

Κι εδώ ξεκινούν τα εύλογα ερωτήματα.

Σε τόσο σημαντικά ζητήματα και μάλιστα σε εταιρείες τέτοιου μεγέθους και για τόσο σημαντικά σκάνδαλα που ερευνώνται ταυτόχρονα από πολλές χώρες είθισται να τοποθετείται η μητρική εταιρεία.

Οι απαντήσεις δίνονται κεντρικά ή με εντολή από τα κεντρικά που σαφώς αναφέρεται.

Σύμφωνα με το κείμενο «Η Novartis δεν έλαβε προνομιακή μεταχείριση από το ελληνικό Δημόσιο και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν ακατάλληλες πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος σε email» και ο ανώνυμος εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αθήνα δεν θα μπορούσε πραγματικά να πει κάτι άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!