Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Υποκρισία άνευ προηγουμένου με τα χρέη της ΝΔ – Ζητά αύξηση του ακατάσχετου
[Tribune]: Υποκρισία άνευ προηγουμένου με τα χρέη της ΝΔ – Ζητά αύξηση του ακατάσχετου

[Tribune]: Υποκρισία άνευ προηγουμένου με τα χρέη της ΝΔ – Ζητά αύξηση του ακατάσχετου

Ένας ακήρυχτος πόλεμος για τα οικονομικά των κομμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις τοποθετήσεις των αρμοδίων του εκάστοτε κόμματος να παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς είναι αποκαλυπτικές των προθέσεών τους.

Στη συζήτηση για το ακατάσχετο των λογαριασμών των κομμάτων η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεση να «κουρέψει» το ποσοστό που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί από το 40% που ισχύει σήμερα στο 20%.

Στόχος της πρότασης αυτής στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο από τον γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη, είναι να μπορούν να καταβάλλονται τουλάχιστον οι μισθοί των εργαζομένων.

Αν και θα περίμενε κανείς σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ταχθεί υπέρ μίας τέτοιας σημειολογικής πρωτοβουλίας, η πραγματικότητα απέχει έτη φωτός από κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν όχι τη μείωση του ποσοστού ακατάσχετου αλλά την αύξησή του.

Συγκεκριμένα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανοίξει επισήμως ακόμη τα χαρτιά τους, προσανατολίζονται στην αύξηση του 40% σε 60%.

Η πρόταση αυτή ωστόσο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένων των όσων έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!