Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το ΥΠΕΞ για την Έκθεση της Κομισιόν: Μακρύς ακόμα ο δρόμος Αλβανίας και πΓΔΜ για την ΕΕ
[Tribune]: Το ΥΠΕΞ για την Έκθεση της Κομισιόν: Μακρύς ακόμα ο δρόμος Αλβανίας και πΓΔΜ για την ΕΕ

[Tribune]: Το ΥΠΕΞ για την Έκθεση της Κομισιόν: Μακρύς ακόμα ο δρόμος Αλβανίας και πΓΔΜ για την ΕΕ

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής (Κομισιόν) , η οποία ζητά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την πΓΔΜ και την Αλβανία και αναφέρει επίσης ότι το Σκοπιανό «πρέπει να επιλυθεί επειγόντως», το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης μακροσκελή ανακοίνωση για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, αφού τονίζεται ο πρωταγωνιστικός και ένθερμος ρόλος της χώρας μας στην ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., σημειώνονται κάποια ζητήματα που η Επιτροπή παρέλειψε, αλλά είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια και της ίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς την Αλβανία συγκεκριμένα, η χώρα μας εστιάζει τόσο στα μειονοτικά και περιουσιακά δικαιώματα (των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας) όσο και στην ανάγκη για απόλυτη τήρηση της αρχής pacta sunt servanda (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται), αλλά και στην αποτελεσματική καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Πράγματι, πώς άραγε η Επιτροπή θεωρεί την Αλβανία έτοιμη για ενταξιακές διαπραγματεύσεις όταν η χώρα παραμένει η χασισοφυτεία της Ευρώπης, μια ευρωπαϊκή Κολομβία;

Όσον αφορά τα Σκόπια, το ΥΠΕΞ τονίζει ότι είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί προς κάλυψη του κενού που δημιούργησε η οπισθοδρόμηση των τελευταίων χρόνων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποσαφηνίζει επίσης ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο (δηλαδή από τις χώρες μέλη της Ε.Ε.) και όχι από την Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!