Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τι είπε ο Αυστραλός γιατρός που έμεινε τρεις μέρες με τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης
[Tribune]: Τι είπε ο Αυστραλός γιατρός που έμεινε τρεις μέρες με τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

[Tribune]: Τι είπε ο Αυστραλός γιατρός που έμεινε τρεις μέρες με τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Ένας Αυστραλός γιατρός ο οποίος τράβηξε τα βλέμματα της δημοσιότητας όταν επέλξε να μπει αλλά και να παραμείνει με τους 12 μικρούς ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους στο σπήλαιο, στην Ταϊλάνδη, έκανε μερικές αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε εκεί, τις τρεις μέρε που παρέμεινε.

Γράφοντας στο Facebook καθώς ετοιμαζόταν για την επιστροφή του στην Αυστραλία, ο Ρίτσαρντ Χάρις περιέγραψε τις τεράστιες προσπάθειες των Ταϊλανδών και διεθνών δυτών σπηλαίων για να διασώσουν τα αγόρια από το βαθύ σύστημα σπηλαίων Tham Luang αφού πρώτα είχαν φτάσει οι Βρετανοί δύτες Rick Stanton and John Volanthen.

Ο Ρίτσαρντ Χάρις αποτίει φόρο τιμής στον Ταϊλανδό βατραχάνθρωπο, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης.

«Μέχρι τη στιγμή που φτάσαμε στο χώρο, οι τοπικοί δύτες είχαν ήδη κάνει τις πιο απίστευτες καταδύσεις μέσα από τη σπηλιά και έβαλαν το πολύ ανθεκτικό σχοινί που έκανε όλες τις επόμενες καταδύσεις προς την ομάδα ποδοσφαίρου όχι μόνο δυνατές αλλά ασφαλείς», γράφει ο Χάρις.

«Οι προσπάθειες και η ικανότητα αυτών των παιδιών να δημιουργήσουν αυτό το μονοπάτι δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Ακολουθώντας τη γραμμή κάποιου άλλου είναι πολύ πιο εύκολο, από το να χαράξεις τη δική σου.

Οι πρώτοι Βρετανοί δύτες όχι μόνο βρήκαν ζωντανά τα παιδιά και τον προπονητή, αλλά μεταβίβασαν τη βαρύτητα της κατάστασης στον υπόλοιπο κόσμο και έτσι η διάσωση άρχισε σοβαρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!