Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι ΗΠΑ σταματάνε τη βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω ΟΗΕ – Θα τους ευεργετούν απευθείας
[Tribune]: Οι ΗΠΑ σταματάνε τη βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω ΟΗΕ – Θα τους ευεργετούν απευθείας

[Tribune]: Οι ΗΠΑ σταματάνε τη βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω ΟΗΕ – Θα τους ευεργετούν απευθείας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διέκοψαν κάθε χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Ένας εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «θρασεία επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό» και «περιφρόνηση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Τόσα χρόνια όμως ο «εκπρόσωπος του Αμπάς» δεν είπε ούτε ένα «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς που δαπανούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τους Παλαιστίνιους. «Ευχαριστώ» ξέρουν να λένε μόνο στην Τουρκία και στο Ιράν, «ευχαριστώ» ξέρουν να λένε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, «ευχαριστώ» ξέρουν να λένε αυτοί οι κουτοπόνηροι Άραβες μόνο εκεί που τους γεμίζουν τις χούφτες με λεφτά και τους φέρονται ως υπηρέτες.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Ναουέρτ δήλωσε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο και οι δημοσιονομικές πρακτικές του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) το μετέτρεψαν σε μια «ανεπανόρθωτα προβληματική υπηρεσία».

«Η κυβέρνηση εξέτασε προσεκτικά το ζήτημα και αποφάσισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προβούν σε επιπρόσθετες συνεισφορές στην UNRWA» ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Η Ναουέρτ σημείωσε ότι η «ατελείωτη και αυξανόμενη κοινότητα των δικαιούχων που επιλέγει η υπηρεσία απλά είναι μη βιώσιμη και βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης για πολλά χρόνια».

Η τελευταία ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται μια εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να ανακατευθύνει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν αρχικά για προγράμματα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας «σε προγράμματα υψηλής προτεραιότητας αλλού».

Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες διατύπωσε «τη βαθιά λύση και απογοήτευση της υπηρεσίας» για την απόφαση, η οποία, όπως είπε, προκαλεί έκπληξη με δεδομένο το γεγονός ότι μια συμφωνία αμερικανικής χρηματοδότησης τον Δεκέμβριο αναγνώριζε την επιτυχημένη διαχείριση από την UNRWA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!