Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για στήριξη τρομοκρατικών σχεδίων σε ευρωπαϊκό έδαφος
[Tribune]: Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για στήριξη τρομοκρατικών σχεδίων σε ευρωπαϊκό έδαφος

[Tribune]: Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για στήριξη τρομοκρατικών σχεδίων σε ευρωπαϊκό έδαφος

Για στήριξη τρομοκρατικών σχεδίων κατηγορεί την Τεχεράνη η Ουάσιγκτον, σε μία προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους να ακολουθήσουν τα βήματά της και να εγκαταλείψουν την πολυμερή συμφωνία του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η αμερικανική κυβέρνηση, όπως και το Ισραήλ, υποστηρίζουν ότι πρόσφατες απόπειρες τρομοκρατικών υποθέσεων υποστηρίχθηκαν από το ιρανικό καθεστώς και καλούν τους Ευρωπαίους να αποσύρουν τη στήριξή τους στην πυρηνική συμφωνία και να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν πειστεί, ενώ υπογραμμίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η πολυμερής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της ασφάλειάς της.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου σε κοινή επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες συνελήφθη ένας Ιρανός διπλωμάτης και ακόμη τρεις με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε μέρος συνάντησης στελεχών της ιρανικής αντιπολίτευσης, έξω από το Παρίσι.

Τον Ιούλιο οι ολλανδικές Αρχές απέλασαν δύο Ιρανούς διπλωμάτες, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι συνδέονται με την δολοφονία τουλάχιστον ενός Ιρανού αντιφρονούντα.

Οι Αμερικάνοι πιστεύουν ότι το ιρανικό υπουργείο Ασφάλειας και Πληροφοριών έχει άμεση εμπλοκή, αλλά οι Ευρωπαίοι απαντούν ότι οι έρευνες για τις υποθέσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!