Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οι ΗΠΑ αποδοκίμασαν ξανά τον Ερντογάν για τη συμφωνία με τη Λιβύη
[Tribune]: Οι ΗΠΑ αποδοκίμασαν ξανά τον Ερντογάν για τη συμφωνία με τη Λιβύη

[Tribune]: Οι ΗΠΑ αποδοκίμασαν ξανά τον Ερντογάν για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζει να μην συμφωνεί με τις τουρκικές ενέργειες στη Λιβύη.

Μετά την καταδίκη της συμφωνίας για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, την Πέμπτη αποδοκίμασε και τη στρατιωτική συμφωνία με το καθεστώς της Λιβύης.

Απαντώντας σε ερώτηση του OPEN και της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας έστειλε γραπτή απάντηση μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Η ερώτηση αφορούσε συγκεκριμένα την Τουρκία και δεν κάναμε αναφορά σε καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο:

Οι εξωτερικοί παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση.

Όλες οι χώρες πρέπει να αποφύγουν να επιδεινώνουν τον εμφύλιο πόλεμο και να υποστηρίξουν την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνέχισε ο εκπρόσωπος, υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ειδικού Εντεταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι που παρέχει ασφάλεια και ευημερία σε όλους τους Λίβυους.

Καλούμε τους ηγέτες της Λιβύης να συμμετάσχουν στην Κοινή Στρατιωτική Επιτροπή που πρότεινε ο Ειδικός Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.

Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί όλους να λάβουν μέρος στη διάσκεψη της Γερμανίας για τη Λιβύη και να υποστηρίξουν την έναρξη ενός ενδο-Λιβυκού διαλόγου, την αποκλιμάκωση, την απόσυρση εξωτερικών δυνάμεων, την κατάπαυση του πυρός και την επιστροφή σε μια πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!