Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο υπ. Εξωτερικών της Συρίας ζήτησε την απόσυρση όλων των ξένων «κατοχικών» στρατευμάτων από τη χώρα του
[Tribune]: Ο υπ. Εξωτερικών της Συρίας ζήτησε την απόσυρση όλων των ξένων «κατοχικών» στρατευμάτων από τη χώρα του

[Tribune]: Ο υπ. Εξωτερικών της Συρίας ζήτησε την απόσυρση όλων των ξένων «κατοχικών» στρατευμάτων από τη χώρα του

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Αλ Μουάλεμ ζήτησε την άμεση απόσυρση όλων των αμερικανικών και τουρκικών στρατευμάτων από τη χώρα του και προειδοποίησε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να λάβουν αντίμετρα εάν αρνηθούν.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 1000 στρατιώτες στη Συρία, οι οποίοι πολεμούν εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζοντας τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η Τουρκία, επίσης, έχει εισβάλει και κατέχει εδάφη στη βορειοδυτική Συρία, πολεμώντας τους Κούρδους δημοκρατικούς πολιτοφύλακες.

«Όποιες ξένες δυνάμεις επιχειρούν στα εδάφη μας χωρίς την άδειά μας είναι δυνάμεις κατοχής και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως» σημείωσε ο Αλ Μουάλεμ, κατά τη διάρκειας της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Προφανώς στη δήλωση αυτή συμπεριλαμβάνει και τους Γάλλους και Βρετανούς στρατιώτες, που επίσης έχουν αναπτυχθεί υποστηρικτικά στις SDF.

«Εάν αρνηθούν, έχουμε το δικαίωμα να λάβουμε οποιοδήποτε ή όλα τα αντίμετρα που μας επιτρέπεται βάσει του διεθνούς δικαίου» προειδοποίησε.

«Οι ΗΠΑ και η Τουρκία διατηρούν μια παράνομη στρατιωτική παρουσία στο βόρεια Συρία» σημείωσε ο Σύρος ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία κατέχει παράνομα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, όπου συμπεριλαμβάνεται και ο κουρδικός θύλακας της Εφρίν (ή Αφρίν).

Οι τουρκικές εισβολές στη Συρία έγιναν ύστερα από συνεννόηση με τη Ρωσία και το Ιράν, τις δύο συμμάχους της Δαμασκού, οι οποίες και έδωσαν το «πράσινο φως» στους Τούρκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!