Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Υπ. Άμυνας ΠΓΔΜ: Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία το 2008 – Έχουμε επιλέξει άλλη πορεία
[Tribune]: Υπ. Άμυνας ΠΓΔΜ:  Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία το 2008 – Έχουμε επιλέξει άλλη πορεία

[Tribune]: Υπ. Άμυνας ΠΓΔΜ: Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία το 2008 – Έχουμε επιλέξει άλλη πορεία

Η ΠΓΔΜ έχει επιλέξει μία άλλη πορεία, μακριά από τον εθνικισμό, τόνισε η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, υπογραμμίζοντας πως με την Ελλάδα «μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, μοιραζόμαστε τους ίδιους κινδύνους και αντιμετωπίζουμε την ίδια κρίση. Και αν δεν κατανοήσουμε την περιοχή μας και τη σταθερότητά μας, κάποιος άλλος θα το κάνει. Και δεν θα μας αρέσει».

Μιλώντας στο IBNA η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στις εσωτερικές δυσκολίες της κυβέρνησης στην πορεία της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κατέθεσε την αισιοδοξία της για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της Συμφωνίας των Πρεσπών και το δημοψήφισμα, ενώ απευθύνεται και στους Έλληνες πολίτες, καλώντας τους να χτίσουν σχέση φιλίας και συμμαχίας με ένα κράτος στο Βορρά που είναι ανοιχτό και φιλικό απέναντι στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στην υπογραφή της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ για έναρξη των συζητήσεων με την ΠΓΔΜ η κ. Σεκερίνσκα επεσήμανε ότι η χώρα της πέρασε πραγματικά δύσκολες, κρίσιμες περιόδους, τα τελευταία τρία χρόνια. «Και ήταν πάντοτε πραγματικό ζήτημα αν η χώρα θα επιβιώσει».

«Όταν πραγματοποίησε η χώρα τη συμφωνία με την Ελλάδα, ήταν πραγματικά μια στιγμή ελπίδας. Σήμερα, αυτή η ελπίδα γίνεται όλο και πιο πραγματική. Αλλά στην πολιτική, ειδικά στα Βαλκάνια, ολοκληρωμένο είναι μόνο ότι έχει τελείως ολοκληρωθεί. Και για αυτό πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!