Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Τα ηνία της G20 αναλαμβάνει η Γερμανία
[Tribune]: Τα ηνία της G20 αναλαμβάνει η Γερμανία

[Tribune]: Τα ηνία της G20 αναλαμβάνει η Γερμανία

Το «πηδάλιο» της ομάδας G20, όπου συμμετέχουν οι ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες της Δύσης, καθώς και οι πιο σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, αναλαμβάνει από σήμερα η Γερμανία.

Για μια «σημαντική μέρα για την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε μια εποχή αβεβαιότητας», κάνει λόγο στο σχετικό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Η παγκόσμια ατζέντα των τελευταίων ετών έχει ανατραπεί: Oι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου εκλείπουν, οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, να υψώσουν τείχη για τους πρόσφυγες, να χαλαρώσουν την εποπτεία των τραπεζών και να μειώσουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέους φορολογικούς παραδείσους. Αυτά είναι τα κλασσικά θέματα του G20. Η γερμανική προεδρία φαντάζει ως πεδίο πειραματισμών μετά την απώλεια παραδοσιακών συμμάχων. Η Μ. Βρετανία, από τους συνιδρυτές του G20, θέλει να εγκαταλείψει την ΕΕ. Το Λονδίνο είναι απασχολημένο με τον εαυτό του και δεν λογίζεται πλέον ως ισχυρός εταίρος. Και οι ΗΠΑ έχουν γίνει εντελώς απρόβλεπτες μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ», τονίζει η εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και το ρεπορτάζ της εφημερίδας Tageszeitung:

«Στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Μ. Βρετανία δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!