Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ηλιόπουλος για δυστύχημα στα Everest: Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας χρειάζεται ενίσχυση (βίντεο)
[Tribune]: Ηλιόπουλος για δυστύχημα στα Everest: Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας χρειάζεται ενίσχυση (βίντεο)

[Tribune]: Ηλιόπουλος για δυστύχημα στα Everest: Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας χρειάζεται ενίσχυση (βίντεο)

«Γίνονται έλεγχοι, χρειάζεται ενίσχυση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», τόνισε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΝάσος Ηλιόπουλος για το εργατικό δυστύχημα στα Everest.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠ, χαρακτήρισε την έκρηξη που σημειώθηκε στα Everest στην πλατεία Βικτωρίας την Πέμπτη, όπου έχασε τη ζωή της μία εργαζόμενη μητέρα, ως «σοβαρό εργατικό ατύχημα».

Αφού υπογράμμισε ότι «πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», ο Ν. Ηλιόπουλος παρέθεσε ακριβή στοιχεία για τους ελέγχους στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με τα οποία, «μόνο το 2015 έγιναν 2.816 έλεγχοι, υπήρξαν επιβολές προστίμων 378.000 ευρώ, είχαμε συνολικά 237 εργατικά ατυχήματα, κυρίως τροχαία, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που έχει το delivery και τα θανατηφόρα ήταν δύο. Για το πρώτο εξάμηνο του 2016 καταγράφηκαν περισσότερα από 2.000 εργατικά ατυχήματα και τα θανατηφόρα είναι 29».

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη σημασία που έχει το έργο της Επιθεώρησης Εργασίας και την ευσυνειδησία και σοβαρότητα με την οποία ανταπεξέρχονται σε αυτό οι εργαζόμενοι της.

«Είναι άνθρωποι που πιστεύουν το έργο τους, έχουν δεχθεί απειλές και επιθέσεις και καθημερινά προσπαθούν να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και να υπερασπίζονται την εργατική νομοθεσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ ενόψει των εορτών, όπως ενημέρωσε ο ειδικός γραμματέας, έχει ήδη ξεκινήσει ένα πλάνο ελέγχων για ζητήματα ασφάλειας που περιλαμβάνει και τους τομείς των συνθηκών εργασίας, υγιεινής, καθώς και την ανασφάλιστη, ή μαύρη εργασία.

Κλείνοντας ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «προφανώς έχουν δίκιο στις καταγγελίες τους, οι εργαζόμενοι» όταν λένε ότι οι δεν επαρκούν οι έλεγχοι, διότι το σώμα της Επιθεώρησης Εργασίας όλο αυτά τα χρόνια υποβαθμίστηκε κάτι που όπως είπε «δεν ήταν τυχαίο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!