Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ηγεμονική επικράτηση Τσίπρα: Τι δείχνουν οι συσχετισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ
[Tribune]: Ηγεμονική επικράτηση Τσίπρα: Τι δείχνουν οι συσχετισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ

[Tribune]: Ηγεμονική επικράτηση Τσίπρα: Τι δείχνουν οι συσχετισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ

Απολογισμό της τετραήμερης εσωκομματικής συζήτησης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται όπως είναι φυσικό στο συσχετισμό δυνάμεων που θα προκύψει από τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Η αδιαμφισβήτητη ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα στην Αριστερά επισφραγίστηκε εμφατικά με την επανεκλογή του στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 93,54%.

Ο ίδίος ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του μετά την επανεκλογή του υπογράμμισε πως «η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου, είναι ανανέωση ευθύνης για έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, πιο συλλογικό, πιο αποτελεσματικό στις δύσκολες μάχες που μας περιμένουν, για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».

Την ίδια ώρα πάντως η νέα σύνθεση της ΚΕ και η εκπροσώπηση προσώπων και τάσεων εντός του κομματικού οργάνου θα αποτελέσουν ένα από τα πολλά βαρόμετρα στο πολυπαραγοντικό πρόβλημα του ανασχηματιμού αλλά και στην στρατηγική που θα χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας στο τρίμηνο «φωτιά» μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά από τέσσερις μέρες στο Συνέδριο, επιβεβαιώθηκε πως ο διάλογος ήταν «ζωντανός» και σε πολλές περιπτώσεις καταγράφηκαν τόσο αμφιβολίες και κριτική όσο και εντάσεις, χωρίς ωστόσο αυτές να ξεφεύγουν από τα όρια της λελογισμένες εσωκομματικής κριτικής σε ένα Συνέδριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!