Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ίδρυση Διαστημικής Δύναμης προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ
[Tribune]: Ίδρυση Διαστημικής Δύναμης προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ

[Tribune]: Ίδρυση Διαστημικής Δύναμης προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως η νέα του στρατηγική εθνικής ασφαλείας αναγνωρίζει πως το διάστημα είναι θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων και παρουσίασε την ιδέα της δημιουργίας μιας Διαστημικής Δύναμης (Space Force)- ενός κλάδου των ενόπλων δυνάμεων που θα επιχειρεί εκτός της ατμόσφαιρας της Γης.

«Το διάστημα είναι ένα θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων, όπως η ξηρά, ο αέρας και η θάλασσα» είπε ο Τραμπ ενώπιον στρατιωτικών στην αεροπορική βάση Μιραμάρ των Πεζοναυτών, όπως αναφέρει το CNBC και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ. «Θα μπορούσαμε να έχουμε μια Διαστημική Δύναμη…έχουμε την αεροπορία (Air Force), θα έχουμε τη Διαστημική Δύναμη (Space Force)» είπε σχετικά.

Όπως είπε, είχε χρησιμοποιήσει αρχικά τον όρο χιουμοριστικά, συζητώντας τις αμερικανικές κυβερνητικές δαπάνες και τις ιδιωτικές επενδύσεις στο διάστημα.

«Είπα “ίσως χρειαζόμαστε μια νέα δύναμη, θα την πούμε Διαστημική Δύναμη” και δεν μιλούσα σοβαρά. Μετά είπα “τι ωραία ιδέα”, ίσως θα έπρεπε να το κάνουμε» είπε, μιλώντας στους πεζοναύτες.

Όπως πρόσθεσε, από την αρχή πολλοί αστροναύτες ήταν στρατιωτικοί, και οι στρατιωτικοί «θα είναι ζωτικής σημασίας στο να διασφαλιστεί πως η Αμερική θα συνεχίσει να ηγείται στον δρόμο προς τα άστρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται τέτοιο θέμα: Αντίστοιχη πρόταση για τη δημιουργία «Space Corps» είχε γίνει και τον Ιούνιο του 2017 από υποεπιτροπή της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!